top of page

3 Adımda Erasmus + Gençlik Değişimi Projeleri Part-1


Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle 3 adımda Erasmus+ projelerinden Gençlik Değişimini inceliyor ve püf noktalarından bahsediyor olacağım. Bugünki yazımda Projesi öncesi süreçten bahsediyor olacağız. Gençlik Değişimleri temelinde kültürlerarası değişim ve etkileşim, Kişisel gelişim vs. gibi bir çok kazanım mevcuttur detaylı bir bakış için sitemizdeki Erasmus+ sekmesinden ulaşabilirsiniz. Çok uzatmadan konuya giriş yapalım.


3 adımımız şu şekilde sıralanabilir:

1-Proje Öncesi

2-Proje Süreci

3-Proje Sonrası



1- Proje Öncesi

Proje öncesi süreç nedir diye soracak olursanız öncelikle birkaç bölüme ayrılabilir proje öncesi süreç bunlarsa şu şekilde sıralanabilir; Uygunluk, Europass Cv Hazırlama, Proje Arama, Projeye uygun motivasyon mektubu hazırlama ve Başvuru.


Uygunluk: Uygunluk bölümünde kendimize:

  • Yaşımız projelere başvurmak için uygun mu? (Türkiye Ulusal Ajansının da belirttiği üzere 13-30 yaş aralığında mıyım)

  • Grup liderleri 18 yaşının üzerinde olmalıdır ve üst yaş limiti bulunmamaktadır.

  • Başvurmayı planladığımız projenin konusu hakkında fikir sahibi miyim?(Projelerin Bilgi Paketlerinde Projeler ve süreç hakkında detaylı bilgi bulunur.)

  • Başvurmayı planladığım projenin gerçekleşeceği tarihlerde müsait miyim?

gibi sorular sorarak projeye uygunluğumuzu belirlemeliyiz.


Europass Cv: Cv hazırlamak hem projelere başvuruda hem de hayatımızın birçok noktasında önemli bir yetkinlik. Cv aracılığıyla sizi ilk defa tanıyacak birine kendinizi en iyi biçimde tanıtmanız çok önemli. Bu noktada cv'mizin kısa, öz ve etkili olması çok önemli. Cv'nizde katıldığınız sosyal sorumluluk projeleri ve etkinliklerin yer alması katılımcı seçiminde çok önemli. Europass Cv yazımı konusunda daha detaylı bir yazı yayınlayacağım takipte kalın!


Proje Arama: Proje ilanları aramak için instagramda @cosmosyouth hesabını takip edebilir veya internet üzerinde proje çağrıları paylaşan websiteleri aracılığıyla projeler bulabilir ve başvurabilirsiniz.


Motivasyon Mektubu: Her proje başvurusunda bulunmamakla birlikte Motivasyon mektubu bir diğer ismiyle niyet mektubu olarak da geçer bu mektubun temelinde kendinizi cv'niz haricinde daha iyi tanıtmanız ve projeye hakimiyetinizi dile getirme amacı vardır. Proje konusu hakkında daha önce bir etkinlikte yer aldıysanız bunu belirtmenizde de fayda var.


Başvuru: Başvuru esnasında dil seviyenizin ve diğer kişisel bilgilerin doğruluğundan emin olun. Bu adımları teker teker uyguladığınızda proje öncesi süreç tamamlanmış olacak. Başvurunuzdan sonra mailinizi ve başvurduğunuz projenin gönderici kurumunu takipte kalmayı unutmayın böylelikle sonuçlar açıklandığında haberdar olursunuz. Bol şanslar diliyorum :)



31 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page