top of page

Estonya'da Gençlik Değişimi Projesi

Herkese merhaba. Ben Zeynep. 8-16 Nisan 2024’te Taevaskoja, Estonya’da gerçekleştirilen bir Erasmus+ Gençlik Değişimi projesine katıldım. 5 ülkeden 30 katılımcının yer aldığı bu projenin amacı, farklı dil ve kültürel arka planlardan gençleri bir araya getirerek anlayışı ve iletişimi güçlendirmek, topluluklarımızdaki sorunlara çözüm bulmaktı.





Dil ve kültürel çeşitlilik bağlamında birbirimizin deneyimlerini daha iyi anlayabileceğimiz atölyeler düzenledik, sunumlar yaptık. Grup çalışmaları, simülasyon oyunu, hikaye anlatıcılığı gibi non-formal eğitim yöntemlerini kullandık. Her ülkenin kendi yemek ve danslarını tanıttığı kültür geceleri düzenledik. Tartu şehrinde proje konusuyla ilgili videolar hazırladık. Estonya’nın güzel ve temiz doğasında yürüyüş yaptık.


Bu projede farklı dil, din ve ırktan gelen kişiler olarak, tüm farklılıklarımıza saygı duyarak bunların birer kültürel zenginlik olduğunu vurguladık. Farklılıklarımızla daha güçlü olduğumuzu gösterdik. Empati ve hoşgörü kavramlarının üzerinde durduk.


Bu projede çok güzel arkadaşlar edindim. Bilgilendirici ve eğitici etkinliklerimiz kişisel gelişim anlamında bana çok faydalı oldu. Projede tanıştığım takım arkadaşlarım sayesinde inanılmaz bir hafta geçirdim, çok eğlendim, çok güldüm ve unutamayacağım anılar biriktirdim. Bu süreçte hep yanımızda olan Cosmos Youth üyelerine; bizi çok güzel ağırlayan, her konuda yardımcı olan Estonya'daki organizasyona ve takım arkadaşlarım başta olmak üzere tüm ekibe çok teşekkür ederim <3


Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page