top of page

Gençlik Değişimi Projesi-Romanya

Herkese selam! Ben Emre, Ankara Siyasal’da uluslararası ilişkiler öğrencisiyim ve 20 yaşındayım. 8-16 Mayıs 2024 tarihleri arasında Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen “Civic Engagement” konulu projede takım lideri olarak yer aldım. Bu proje Cosmos Youth aracılığıyla katıldığım 2. projeydi ve bu süreç ingilizce yetkinliği, liderlik, takım çalışması gibi yetkinliklerimi geliştirmesinin yanı sıra bana birçok dost kazandırdı. 


Burada projenin konusu olan ve “sivil katılım” olarak çevirebileceğimiz başlık hakkında sunumlar, oyunlar, tartışmalar gerçekleştirdik. Aktif vatandaşlık, aktif katılım, gençlerin değişimdeki rolü, liderlik, karar alma, white hacking, örgütlülük ve demokrasi gibi temel kavramlar hakkında açılımlar gerçekleştirdik. Proje koordinatörü Romanian Angel Appeal’dan Fideli’yle beraber Bükreş sokaklarında başkentin mimarisine kendimizi kaptırmışken Romanya halkının 1989 Devrimi olarak adlandırdığı olay hakkında acı ve ilgi çekici gerçekler öğrendik. Tüm bunları yaparken de 6 katılımcı ülkeyi temsilen gelen 8 farklı ırktan (Hindistan, İtalya, Litvanya, Bulgaristan, Romanya, İspanya, Özbekistan, Türkiye) katılımcı dostlarımızla bolca sohbet edip ülkelerimiz ve kültürlerimizin farklılığının tadını çıkartarak bilgi alışverişinde bulunduk.



Birbirilerimizin kültürlerarası farkındalığını arttırırken aslında hepimizin insan olduğunu ve ciddi farklılıklarımız olmadığını birebir fark etme şansı yakaladık. Sonrasında da her gün düzenlenen “cultural break”te  onların yerel yiyeceklerinin tadına bakarken yerel danslarını denedik ve çokça eğlendik. 

Bu unutulmaz yurtdışı deneyimi için gönderici kurum olduğu için Cosmos Youth’a, koordinatör kurum Romanian Angel Appeal’a, liderlik konusunda bana inancını gösteren Cosmos Youth ekibinden Efe’ye ve projeye cesurca katılım gösteren tüm katılımcı dostlarıma teşekkürler!





Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page