top of page

Performing Erasmus+ Eğitim Kursu/İzmir

Güncelleme tarihi: 18 Haz

Cosmos Youth olarak İzmir’de ‘Performing Erasmus+’ projesine ev sahipliği yaptık!🎊


İrlanda’dan Crooked House koordinatörlüğünde, Türkiye’den Cosmos Gençlik Derneği’nin ev sahipliğinde 21-28 Nisan 2024 tarihlerinde Performing Erasmus+ isimli Training Course projesi gerçekleştirildi.


➡️Performing Erasmus+ ; Erasmus+ projelerinde deneyimli organizasyonların kendi uzmanlığını paylaşarak gençlik çalışmalarının kalitesini artırmayı amaçlayan, kültürel gençlik çalışanlarının birbirleriyle daha iyi iletişim kurabileceği bir eğitim kursudur. Katılımcıların projelerini nasıl organize edebileceklerine dair kapsamlı bir anlayış geliştirmelerini sağlayarak, iş birliği için sağlam bir temel oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu sayede gençlerin kendilerini sürekli olarak geliştirmelerine olanak tanır ve küresel ortamda sağlanan fırsatlardan en iyi şekilde faydalanmalarını sağlar.


📽Bu projede, gençlerle çalışmada kullanılabilecek drama, film, dans ve sahne sanatları yöntemlerini kullanma konusundaki bilgiler paylaşıldı. Erasmus+ projelerinde tiyatro, film veya hareketin nasıl temel öğrenme yöntemi olarak kullanılabileceği konusunda planlama yapıldı. Farklı "energizer" etkinliklerinin gençlik çalışmalarında nasıl kullanılabileceği tanıtıldı. Her organizasyon; kendi topluluğunun ihtiyaçlarını, bu amaçla yapabileceği proje fikirlerini ve topluma etkisini paylaştı.



↪️Bu, organizasyonların uluslararası projelerde daha aktif bir rol almasını ve uluslararası ölçekte daha etkili bir şekilde faaliyet göstermesini sağlar. Ayrıca, kursun sağladığı bilgi ve deneyim, organizasyonların gençlik çalışmalarında daha yenilikçi ve etkili yaklaşımlar geliştirmesine yardımcı olur.


Bu da organizasyonların daha çeşitli ve kapsamlı hizmetler sunmasını sağlar ve gençlerin ihtiyaçlarına daha iyi yanıt vermesini sağlar. Katılımcı organizasyonların kendi kapasitelerini ve yeteneklerini artırıp uzun vadeli sürdürülebilirliklerini güçlendirmelerini sağlayarak organizasyonların daha uzun vadeli ve sürdürülebilir etkiler yaratmasına ve gençlik alanında daha güçlü bir rol oynamasına yardımcı olur.



Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page