top of page

Çekya'da Eğitim Kursu

Hepinize merhabalar, ben Yiğit Madenci. 🙌

10-19 Temmuz 2024 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’nin Luzice köyünde gerçekleşen "I Move, I Learn" isimli Erasmus+ Eğitim Kursu projesine katıldım. 8 farklı ülkeden toplam 24 katılımcının bulunduğu projenin ana amacı gençlerin fiziksel aktivitesinin arttırılmasının sağlanmasıydı.


Katılacağım ilk Erasmus+ projesi olması sebebiyle başta gergin ve çekinceli olsam da Cosmos Youth ekibinin aldığımız toplantılarda yaptığı bilgilendirmeler, uçaktan indiğimde neyle karşılaşacağımı bana netleştirmiş oldu. Böylelikle bana sadece projenin tadını çıkarması kaldı. 🥳


Proje boyunca yoğun fiziksel aktivitede bulunduk, ayrıca yeni nesil çocukları nasıl daha aktif tutabiliriz bunun üzerine beyin fırtınası gerçekleştirdik. Farklı dillere ve farklı kültürlere sahip olsak da benzer sorunlarla karşı karşıya kaldığımızı ve çözüm bulmak için ortak hareket etmemiz gerektiğini fark ettik. Sporun, bizi zorlayan bir şey değil, geliştiren bir şey olması gerektiğine hemfikir olup sporun eğitim için nasıl kullanılabileceğini araştırdık.


Tüm bunları yaparken daha önce hiç karşılaşmadığım ülkelerden insanlar tanıdım, kültür gecesinde kültürlerini öğrenip kendiminkini tanıttım, akşamları proje bittiğinde onlarla sohbet ettim. Sadece dokuz gün bir arada olmamıza rağmen birbirimize o kadar alıştık ki çoğuyla daha sonra tekrar buluşmak için sözleştik.



💫Ömür boyu hatırlayacağım anılar ve dostluklar kazandığım bu projeye katıldığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bana bu fırsatı sağlayan Cosmos Youth ekibine çok teşekkür ediyorum.


 


Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page